Raamvallei Duomarathon

Posted in Projecten

Raamvallei Duomarathon

Op 25 september 2016 heeft de 2e Brabantse Duomarathon plaatsgevonden! Dit in navolging op vergelijkbare succesvolle editie in 2015 en vergelijkbare initiatieven in Twente, Winterswijk en Putten. De Raamvallei Duomarathon is een sportieve beleving van +/- 42,5 kilometer door de Raamvallei, die wordt afgelegd in duo’s met 1 fiets en waarbij men elkaar afwisselt.

Het gaat bij deze marathon niet om de tijd/prestatie, maar om de zintuigprikkelende beleving van het gebied, waarbij de deelnemers de prachtige natuur en cultuur van de verborgen Raamvallei ervaren. Om dat te realiseren is er om de 5-7 kilometer pauzeplek op een prachtige toeristisch-cultuurhistorische locatie, waar deelnemers kunnen genieten van smaakvolle streekproducten en gezellige, streekeigen tradities en entertainment. Maar ook onderweg zullen de deelnemers worden verrast met allerlei streekgebonden verrassingen. De Raamvallei Duomarathon is met recht een recreatieve-culturele beproeving: sportief, zintuigprikkelend, toeristisch en smaakvol! 

ReusenProjectN verzorgt voor dit project het secretariaat en penningmeestersschap, daarnaast is zij verantwoordelijk voor pers/promotie/pr, zit zij in de werkgroep ‘locaties/start/finish/catering/muziek/entertainment/agrofood’ en heeft zij het draaiboek en sponsorplan ontwikkeld t.b.v. het evenement.