Regiofair- en vlag Land van Cuijk

Posted in Projecten

Regiofair- en vlag Land van Cuijk

Op 8 september 2013 heeft de eerste Regiofair Land van Cuijk plaatsgevonden tijdens het evenement Wilbertoord Pakt Uut. Geïnspireerd door het Land van Cuijk-paviljoen op de Floriade in Venlo, zijn de initiatiefnemers van de website LandvanCuijk.nl, het Verrassende PlatteLand van Cuijk en het evenement Wilbertoord Pakt Uut enthousiast gestart met de organisatie van de eerste regiofair Land van Cuijk. Het doel van dit project is om de regio te promoten en de samenwerking tussen diverse sectoren te stimuleren.

De fair heeft als thema “Ontmoet & Groet’ gekregen, waarbij de ontmoeting van creatieve inwoners en ondernemers uit de regio centraal stond. De regiofair bood de bezoeker een ontdekkingsreis over het platteland, waarbij alle zintuigen geprikkeld werden. Met ingrediënten als streekhapjes- en drankjes, enthousiaste ondernemers met een bijzonder verhaal, kinder(knuffel)vermaak, cultuur, ambachten, workshops en optredens van streekartiesten, was de Regiofair Land van Cuijk een plattelandsbeleving ‘pur sang’. En dit alles te midden van de gezellige festivalsferen van Wilbertoord Pakt Uut!

Onthulling Land van Cuijk-vlag
Tijdens de Regiofair is tevens de eerste (officieuze) Land van Cuijk-vlag gestreken door de Millse burgemeester Antoine van Walraven en collegae. Deze vlag is onderdeel van een promotieproces en ter inspiratie voor een eenduidige uitstraling van de regio.

Deze vlag en Regiofair is ontwikkeld/georganiseerd door het team:

Sandra Reusen             Verrassende PlatteLand van Cuijk / ReusenProjectN
Nando van Hees          Cybox / www.landvancuijk.nl
Mark Janssen               Wilbertoord Pakt Uut / Ontdek Mill