Smoezen en liegen over de Plattelandsaward

Posted in Plattelandsblogs

Smoezen en liegen over de Plattelandsaward

Ieder jaar organiseer ik voor het Verrassende PlatteLand van Cuijk de ‘Plattelandsaward Land van Cuijk’. Dé prijs voor het beste, leukste en meest gastvrije bedrijf tijdens het Plattelandsrondje op 21 en 22 mei jl.

Een hele klus. Zeker omdat dit jaar maar liefst 47 bedrijven in de race zaten om deze felbegeerde PR-prijs in de wacht te slepen. Zo’n organisatie behelst oa. het opstellen en communiceren van de beoordelingscriteria voor deelnemers, het vinden van onafhankelijke juryleden (ieder jaar heb ik er meer nodig), hen instrueren en de nodige bagage meegeven, het verzamelen en analyseren van alle juryrapporten (deze stromen binnen via mijn brievenbus, mail en whatsapp), het organiseren van een juryberaad en het met elkaar eens worden over de winnaar (want het blijft appels met peren vergelijken).

Maar het meest lastige blijft toch wel het regelen van een ‘overval’ op het winnende bedrijf met voorzitter en pers. Want aan zo’n overval gaat altijd een smoesje of leugentje vooraf, en dat is toch ieder jaar weer een lastige opgave, want ik maak me natuurlijk al snel verdacht als organisator van de prijs (volgend jaar moet ik toch echt iets anders hiervoor bedenken). Maar gelukkig ‘trapte’ Mart erin toen ik vroeg of hij nog plattelandsboekjes over had voor een promotieactie… ‘Tuurlijk’, zei hij. ‘Oké, dan kom ik even langs’.

Maar goed, als je dan eenmaal het winnende bedrijf ‘overvalt’ met alle toeters en bellen, krijg je veel voldoening van je werk. Ook dit jaar was de verrassing groot voor Doe-Boerderij An ‘t Hoag in Rijkevoort-De Walsert, die zich winnaar van Plattelandsward Land van Cuijk 2016 mag noemen! Een passage uit het juryrapport: “Patricia en Mart zijn erg gepassioneerd in wat ze doen en dat stralen ze uit, daarvoor onze complimenten. Het bedrijf is een visitekaartje namens het Verrassende PlatteLand van Cuijk met betrekking tot plattelandsbeleving en gastvrijheid.” 

Het bedrijf is een visitekaartje namens het Verrassende PlatteLand van Cuijk met betrekking tot plattelandsbeleving en gastvrijheid.”

Proficiat Mart, Patricia en team en dank aan allen die hieraan (under cover en onder embargo) hebben meegewerkt.

IMG_8598

De prijs ging in 2013 naar Vermeulen Melkvee en Educatie (Sint Hubert), in 2014 naar Campagne Groente en Fruit (Beugen) en in 2015 naar Tuinbouwbedrijf Verdaasdonk (Sint Anthonis). Volgend jaar houden we onze eerste lustrumviering met nieuwe (plattelands)ronde, nieuwe kansen! Het plattelandsrondje is dan op 20 en 21 mei.