Toeristische Niederrhein beurs

Posted in Projecten

Toeristische Niederrhein beurs

ReusenProjectN organiseerde in 2012, 2013 en 2014 een toeristische inzending namens het Land van Cuijk op de Toeristische Niederrhein Beurs – Messe Kalkar!

In het Land van Cuijk zijn tal van toeristische ondernemers die al langer naar de Duitse bezoeker lonken. Projectbureau ReusenProjectN nam het initiatief, benaderde de ondernemers en coördineerde de deelname. Naast de bedrijfspromotie van de individuele deelnemers zal er regiopromotie plaatsvinden door oa. een Duitstalige Land van Cuijk-brochure, Land van Cuijk-panelen en fiets- en wandelroutes.

In de twee deelstaten, die grenzen aan Nederland, en het ‘achterland’ van het Land van Cuijk zijn, wonen 26 miljoen mensen (18 miljoen in Noordrijn-Westfalen en 8 miljoen in Nedersaksen). En de cijfers liegen er niet om: Duitsland neemt qua totale toeristische bestedingen in Nederland de eerste plaats in. In totaal wordt er door de bijna 3 miljoen Duitsers bijna 854 miljoen euro in Nederland besteed! Qua dagtochten is economische waarde van Duitse bezoekers meer dan 3 miljard euro (NBTC, Onderzoek Inkomend Toerisme 2009, CBS 2011). Dit betekent dat er een kansrijke en nieuwe markt in het verschiet ligt voor toeristische ondernemers Land van Cuijk.